Heeg – Schuurwoning

In Heeg wordt momenteel een geheel nieuwe wijk ontwikkeld. Deze wijk is gevestigd op een plek die zo’n tien tot vijftien jaar geleden als industriegebied bestemd was. Als industriegebied kwam de ontwikkeling, met name vanwege de economische crisis destijds, echter niet van de grond.

Snelle bouw

SHP Bouwbedrijven B.V. begon in het voorjaar van 2019 met de bouw van de schuurwoning. ‘We hebben deze woning enorm snel gebouwd. Dit was nodig, omdat de familie Hektor er al in juli wilde gaan wonen. Maar de bouw vorderde goed, na zes weken was de woning al wind- en waterdicht. De grootste uitdaging voor ons zat in de planning. In het voorjaar was het erg druk en dat had gevolgen voor leveringstijden en mankracht. Ik denk dat dat herkenbaar is voor andere bouwbedrijven. Wij zijn er erg alert op geweest en daardoor konden we de planning goed op andere partijen afstemmen’, vertelt Tjitse Zandstra, directeur van het bouwbedrijf. ‘Dat we het gebouw zo snel wind- en waterdicht hadden had er onder andere mee te maken dat we werkten met buitenkozijnen die met glas en afgeschilderd geleverd werden. Dat heeft heel veel tijd gescheeld en daardoor konden we heel prettig verder bouwen.’

‘Het is precies zoals wij het voor ogen hadden’
      – Hilde en Onno Hektor

De woning is gebouwd met een houtskelet en een staalconstructie als basis. De buitengevel is van hout, evenals de kozijnen. Het bouwbedrijf adviseerde om een extra stalen balk in de kopgevel te plaatsen. ‘De gevel bestaat voor een groot gedeelte uit glas. Daar kon men nog wel eens last van winddruk krijgen. We hebben een extra stalen balk geplaatst om problemen hiermee te voorkomen’, aldus Zandstra.

Lees het gehele “Bouwen in het Noorden” artikel hier: –Download PDF