Centrumplan Harkema

Het centrumplan Harkema bestaat uit een Poiesz supermarkt en 12 appartementen boven een AHOED ( Alle Huisartsen Onder Een Dak)  Wind Architecten tekende voor het ontwerp en de opdrachtgever was Vastbouw Vastgoedontwikkeling. De appartementen zijn verkocht aan een investeerder en de huurder is De Friese Wouden.

Roesd Giclée Shop – Tolbert

Roesd is een gebouw wat bekleed is met Cortenstaal. Deze staalsoort vormt een roesthuid en daarmee wordt het geconserveerd en roest niet verder.

Dit gebouw in Tolbert huivest een kunstwinkel met showroom, cadeauwinkel en brasserie.

Voetbalvereniging GAVC – Grou

De kantine van voetbalvereniging GAVC is gebouwd bij het verplaatsen van de velden van het centrum van het dorp naar de buitenring. Daarbij is deze schitterende accomodatie gerealiseerd in 2 lagen. In de “kelder” de kleedkamers en opslag ruimtes en op de “verdieping” een kantine met bestuurskamer. Het gebouw staat half in de grond en er is op  op het talud een tribune gecreeerd.

Op de oude sportvelden in het dorp is het plan Nesserdyk ontwikkeld door SHP planontwikkeling Hier is een plan gerealiseerd met woningen en appartementen.

Mienskipssintrum Leppehiem – Akkrum

De nieuwbouw van Mienskipscentrum Leppehiem  is in bouwteam uitgevoerd. Er is een nieuwbouwdeel aan het bestaande gekoppeld, met daarin aanleun appartementen met een onderlaag met daarin functies als een Apotheek, therapeutisch zwembad en een kookstudio. Deze functies staan ten dienste van het dorp Akkrum, waar Leppehiem een centrale rol vervult. In het bouwteam namen deel Grunstra Architekten, Pranger Rosier. De appartementen zijn eigendom en worden verhuurd door woningcorporatie Elkien.

Michaëlschool – Leeuwarden

De Michaelschool is gebouwd in opdracht van de Gemeente Leeuwarden en huisvest de Vrije School. Dit onderwijssysteem waar de Zwitserse antroposoof Steiner de geestelijk vader van is, propageert een grote mate van vrijheid in denken en handelen van de leerlingen. Deze filosofie is door Architectenburo Onix uit Groningen vertaald in het ontwerp. In het gebouw zijn geen rechte lijnen te vinden,het is “organisch” van opzet en uitgevoerd in natuurlijke materialen.

Jan de Vos Automaterialen Gereedschappen – Sneek

Dit bedrijfsverzamelgebouw bestaande uit 3 units is gebouwd in opdracht van Jan de Vos automaterialen. Dit ontwerp van architektenbureau Wijbenga uit Sneek staat aan de Leidekkerstraat in Sneek op industrieterrein de Hemmen.

 

Culinaire Groothandel Krikke – Grou

Het pand van Krikke Culinaire Groothandel is gebouwd in bouwteam. Het pand heeft naast een aantal koelcellen een vriescel. Dat brengt specialistische bouw met zich mee. Een dubbele vloer met vloerverwarming om te voorkomen dat de ondegrond bevriest is daar een voorbeeld van. Bovendien verwerkt Krikke in het pand etenswaren wat een scala aan hygiene eisen met zich mee brengt. Dit gebouw op een zicht locatie aan de A 32 is ontworpen door  Dorenbos Architekten.