Wijnjewoude – familie Copeland

In opdracht van familie Copeland te Wijnjewoude wordt er een aanleunwoning gerealiseerd voor de ouders van de familie. Aan de achterzijde, inpandig van de boerderij, wordt een badkamer, slaapkamer en bijkeuken gerealiseerd.

 

In de uitbreiding aan de zijkant, model “kapschuur”, komt het toilet, de keuken en de woonkamer.

 

Jubileum Jan Reinders

Op 10 september is het 12,5 jaar geleden dat onze collega Theo Broere het team van SHP bouwbedrijven kwam versterken. Wij feliciteren Theo van harte met dit jubileum!

Jubileum Theo Broere

Op 10 september is het 12,5 jaar geleden dat onze collega Theo Broere het team van SHP bouwbedrijven kwam versterken. Wij feliciteren Theo van harte met dit jubileum!

Grou | eerste paal project 8 woningen

Vrijdag 6 februari is door de wethouder van de Gemeente Leeuwarden, Isabella Diks, de eerste paal geslagen voor het project 8 woningen in Grou. De bewoners hebben samen met de wethouder het glas geheven op een voorspoedige bouw. SHP bouwbedrijven bouwt deze woningen in samenwerking met Haenes planontwikkeling.

Lees ook het nieuwsbericht op www.omropfryslan.nl

IMG_1638 SHP-Haenes perspublicatie

IMG_1629 Heistelling

St Annaparochie | Van Harenshuus

De eerste bewoners van de appartementen van het multifunctioneel centrum (MFC) Van Harenshuus in Sint Annaparochie krijgen deze week de sleutel. In 2014 is door SHP de bouw van een multifunctioneel centrum (MFC) in Sint Annaparochie herstart.

Zorggroep Noorderbreedte is opdrachtgever voor de bouw van het zorgcentrum, dat een multifunctioneel karakter heeft. Op de begane grond en eerste verdieping bevinden zich zes appartementen voor in totaal 36 geriatrische patiënten. Wonen Noordwest-Friesland is verantwoordelijk voor de 16 zorgappartementen. Met de komst van het MFC kan worden voorzien in de vraag naar goed seniorenhuisvesting in het dorp. Van Harenshuus is onderdeel van Noorderbreedte.

Techum | Twee twee-onder-een-kapwoningen aan de Blinen

Op de Blinen in Techum / Zuidlanden heeft SHP een start gemaakt met de bouw van 2 woningen 2^1 kap. Op een braakliggende tussenkavel wordt door HRP planontwikkeling en SHP bouwbedrijven een zogenaamde Hoge Goot woning gerealiseerd. Deze woningen zijn ook 100 meter verderop aan de Greide gerealiseerd. Het slaan van de eerste paal is met de bewoners feestelijk gevierd.

Texel | 30 vakantiewoningen

De bouw van 30 vakantiewoningen op vakantiepark ‘Roompot Kustpark Texel’ is in volle gang. Voor de kerst zijn de vakantiewoningen gereed en worden overgedragen aan de kopers. De vakantiewoningen zijn geschikt voor 6 personen, hebben 2 badkamers en zijn bij de verhuur van alle gemakken voorzien. Niet in de laatste plaats met het strand op loopafstand.

Bijgaand een impressie van de huidige stand.

SHP bouwbedrijven Grou dealer van cascohuis

‘Snel en goedkoop bouwen, comfortabel en duurzaam wonen’

GROU – Een huis bouwen in drie maanden tijd? Sinds SHP Bouwbedrijven B.V. in Grou officieel dealer is van CascoHuis, draait dit bedrijf haar hand er niet meer voor om.

SHP Bouwbedrijven heeft jarenlange ervaring op het gebied van woningbouw, renovatie en onderhoud, en utiliteitsbouw. Sinds 2010 is het bedrijf onderdeel van Vastbouw Nederland Holding B.V. in Rijssen. CascoHuis, specialist in houtskeletbouw, is ook onderdeel van dit bedrijf. Aangezien bouwsysteem veel voordelen heeft, kon een samenwerking tussen SHP en CascoHuis niet uitblijven.

Dick Nijkamp, verkoopleider van CascoHuis: ‘Een houtskeletbouwwoning is snel gerealiseerd. Dat komt doordat de elementen worden gefabriceerd in een eigen fabriek. ‘s Ochtends is de plek waar het huis moet komen nog leeg, ‘s avonds zijn de contouren al zichtbaar. Bij traditionele bouw duurt het twee à drie maanden voor alles wind- en waterdicht is, bij ons één week. Deze snelle bouwmethode bespaart veel bouwrente.’

Ongeveer drie maanden nadat de schop de grond in is gegaan, heeft CascoHuis een woning gerealiseerd. Dat betekent dat de bouwkosten lager zijn. Ook het wonen in een huis van CascoHuis is goedkoper dan in een traditioneel huis doordat alles ontzettend goed is geïsoleerd. ‘Onze huizen kunnen zelfs gebouwd worden met een Passiefhuis certificaat, waarvan er in 2013 door Cascohuis in 49 van gerealiseerd zijn. Ze voldoen aan de huidige én toekomstige energienormen.’

CascoHuis houdt kantoor in het pand van SHP Bouwbedrijven in Grou. De samenwerking tussen beide partijen is optimaal. Ze kunnen het hele bouwproces, van ontwerp tot uitvoering, verzorgen.

Tjitze Zandstra, directeur SHP Bouwbedrijven: ‘Maar mensen kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen tot de eerste verdieping traditioneel uit te voeren en vanaf de verdiepingsvloer in HSB. Daarin zijn ze vrij. Wat in alle gevallen hetzelfde is: bij ons hebben mensen één contactpersoon.’ Nijkamp vult aan: ‘Een contactpersoon die bovendien de taal van de Friezen spreekt!’

Grou | geslaagde eerste woningmarkt

Afgelopen zaterdag organiseerde SHP bouwbedrijven in samenwerking met Cascohuis.nl de eerste woningmarkt Fryslân. Ondanks dat de publieke belangstelling enigszins tegenviel, mag toch worden gesproken van een geslaagde dag.

Mocht u meer informatie willen over het cascohuis concept neem dan vrijblijvend contact met ons op.