Het coronavirus vs SHP

Het coronavirus….
We kunnen er met z’n allen niet omheen en moeten dat ook niet willen. Uiteraard proberen wij ons werk nog zoveel mogelijk uit te voeren.
Echter, wij hechten veel waarde aan het in acht nemen van de maatregelen van het RIVM – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  om het COVID-19 virus in te dammen. Dit beïnvloedt natuurlijk onze sector en werkzaamheden en wij vragen dan ook om uw begrip hiervoor.
Laten we samen onze slogan tijdelijk anders inkleden:
Samen bouw je beter -> Samen beter…

Groningen – 16 nieuwbouw appartementen Petrus Campersingel-Damsterdiep

In Groningen aan de Petrus Campersingel/ Damsterdiep is SHP bouwbedrijven begonnen aan de bouw van 16 appartementen in opdracht van Pex Real Estate B.V. Met directeur Joshua Camera is er al met succes aan meerdere projecten samengewerkt. De 16 nieuwbouw appartementen zullen als Short Stay verhuurd gaan worden, volledig gemeubileerd, ingericht en van alle gemakken voorzien.

Ideale appartementen voor expats of tijdelijke werknemers van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en het UMCG die een woonruimte zoeken voor een korte huurperiode en welke is voorzien van alle gemakken. Het wooncomplex is volledig nieuwbouw en zal luxe worden afgewerkt op deze toplocatie nabij het UMCG in het centrum van Groningen.

SHP bouwbedrijven zal het complex omstreeks mei 2020 opleveren.

Aan de bouw van dit appartementencomplex werken de volgende bedrijven mee:

  • Architect : PDB Design
  • Bouw: SHP bouwbedrijven
  • Opdrachtgever: Pex Real Estate BV
  • Initiatiefnemer: Joshua Camera

Voor meer informatie zie: www.pexrealestate.nl

Schuurwoning in Heeg

Heeg – Schuurwoning

In Heeg wordt momenteel een geheel nieuwe wijk ontwikkeld. Deze wijk is gevestigd op een plek die zo’n tien tot vijftien jaar geleden als industriegebied bestemd was. Als industriegebied kwam de ontwikkeling, met name vanwege de economische crisis destijds, echter niet van de grond.

SHP Bouwbedrijven B.V. begon in het voorjaar van 2019 met de bouw van de schuurwoning. ‘We hebben deze woning enorm snel gebouwd. Dit was nodig, omdat de familie Hektor er al in juli wilde gaan wonen. Maar de bouw vorderde goed, na zes weken was de woning al wind- en waterdicht.

Voor meer informatie

Lees het gehele “Bouwen in het Noorden” artikel hier: –Download PDF

Grou – Volmawei – Appartementencomplex opgeleverd!

Het dorp Grou moet uitgroeien tot dé watersportplek voor Leeuwarden. Maar voorlopig maakt het een rommelige indruk. Na jarenlange stagnatie verrijst er nu een kloek bouwwerk op de Volmawei. Het gebouw, een ontwerp van plaatselijk architect Rein Hofstra, doet veel voor de dorpsbeleving en opent de blik op het Pikmeer.

Voor meer informatie

Lees het gehele artikel van Het Houtblad hier: –Download PDF

Project Volmawei in ‘Bouwen in het Noorden’

In de laatste editie van het vakblad Bouwen in het Noorden wordt een mooi project van SHP bouwbedrijven belicht.

Het betreft het totaalontwikkelingsplan voor de Volmawei in Grou met zes appartementen en vier woningen. Tegelijk wordt de infrastructuur op deze locatie aangepast. De eerste bewoners zullen voor de bouwvak hun nieuwe woning in het complex kunnen betrekken.

Lees het volledige artikel hier (PDF)

Appartementen Volmawei Grou - uitgelicht

Grou – Volmawei april update

In aanloop naar de oplevering van deze appartementen, naar verwachting eind mei, wordt er hard gewerkt door de verschillende teams.

Momenteel zijn we druk bezig met de gevelbekleding rondom het gebouw. De meeste buitenkozijnen zijn inmiddels geplaatst. Zodra de steigers weg zijn, kunnen de laatste kozijnen worden aangebracht. Ook kan de uitbouw bij twee van de appartementen dan worden gerealiseerd.

Afgelopen week zijn de laatste cementdekvloeren aangebracht en is de stukadoor druk bezig geweest. Ondertussen zijn we binnen ook aan de slag gegaan met het installatie- en afbouwtimmerwerk. De tegelzetter zal eind april starten met de werkzaamheden, waarna de montage van het sanitair plaats kan vinden.

Door het winterweer hebben we wat vertraging opgelopen bij het buitentimmerwerk. Gelukkig is het nu volop lente en de verwachting is dan ook dat de gestelde oplevering gehaald gaat worden. Hieronder enkele foto’s van de situatie op vrijdag vijf april.

Medewerkers SHP in beeld

In een analyse van de Friese woningmarkt in de Leeuwarder Courant (donderdag 7 maart 2019) staan de medewerkers van SHP bouwbedrijven geportretteerd. Dit betreft het project appartementencomplex Volmawei te Grou, opdrachtgever HaeneS. Dit omvat de realisatie van zes appartementen.

Lees hier het volledige artikel.

Bron: Leeuwarder Courant

Heeg - nieuwbouw bedrijfspand uitgelicht

Heeg – nieuwbouw bedrijfspand

In Heeg werken de mensen van SHP aan de nieuwbouw van een bedrijfspand. De komende week worden de panlatten aangebracht en de dakpannen gelegd.

Het project wordt onder leiding van uitvoerder Roelof Numan en zijn collega’s uitgevoerd en Jurrie Scheffer is de werkvoorbereider. Projectleider is Tjitse Zandstra.